6 Ağustos 2012 Pazartesi

KURŞUN ORUÇ BOZAR MI? KOMUTANIM




‘Kurşun oruç bozar mı komutanım?’

Bozmaz evladım bozmaz, sen şehit oğlu şehitsin. Sen ağzının orucuyla cennetliksin. Seni vurarak Türk’ü susturmak istiyorlar, hakkı ve hakikati, adalet ve doğruluk için söylemeyi engellemek istiyorlar. Dilini kesseler eliyle, elini kesseler gözüyle işaret ederek, nefesi çıktığı müddetçe söyler sözünü, arar mazlumun hakkını ve sorar er veya geç yapılanın hesabını...
Sen rahat uyu, ey bu vatan için tertemiz alnından vurularak vatan için, din, hakkı hâkim kılmak için, bu toprağa düşmüş ey şehit atasının şehit evlatları.

İlk şehitlerimiz siz değilsiniz, son şehitlerimiz de siz olmayacaksınız belli. Bu hainler ihanete devam ediyor ve görünüşe göre daha çok edecek. Ama biliniz ki; bu vatanın tek bir metre karesini onlara vermeyeceğiz. Onlar susturmak istese de mazlumun aramaktan geri durmayacağız. Zulüm ve haksızlık karşısında asla susmayacağız.


Ama bugün yine içimiz kanıyor. Medyadan takip edebildiğimiz kadarıyla dünya kaynıyor. Şeytanın askerleri aylak durmuyor ve her gün yeni bir zulüm, hiç mi renk renk açamayacak gönüllerimizde büyütmeye çalıştığımız allı, morlu ve beyazlı, evet beyazlı yaşatmaya çalıştığımız güller gülüm? 

Bizler gerek toplum olarak, gerek Türk halkı olarak, gerek ülke olarak, gerekse dünyanın huzur ve saadetini ön planda tutan İslam dinine inanan topyekûn dünya Müslümanları olarak, barışı ve huzuru, kardeşliği ve hoşgörüyü hâkim kılmak istedikçe; kendilerini dünyanın sahibi sanan birileri ısrarla savaşı körüklüyor. Anarşiyi, öldürmeyi ve halkları birbirine kırdırmayı körüklüyor. Kendisinden olmadığını düşündüklerini bin bir türlü hile ve oyunlarıyla yok etmeğe, elinde ne türlü bir zenginlik varsa, yeraltı doğal kaynağı varsa alması ve almaya çalışması hiç bitmeyecek mi gülüm?

Şehit anaları ağlamasın artık yeter bu beceriksiz siyasilerden çektiğimiz, yeter artık onlar geldi terör azdı. ‘Anadolu topraklarında ağlayan çok ana dolu’ diyor haklı olarak bazı kardeşlerimiz. Evet, canımız yanıyor. Şehitler ardı sıra toprağa veriliyor. Ellerimiz kollarımız bağlı şahadet şerbetini içenlerin arkasından çaresiz dillerden dualar gönderiliyor.


Yeter artık ey oy verdiklerimiz şehit istemiyoruz. Bu terör bitsin istiyoruz. Evet, istiyoruz da; terörü onlar mı getiriyor. Hiç iktidardaki bir hükümet terör ister mi?  Yani terörü onlar mı getirdi? Peki, terör ve PKK, daha önce ASALA önceden yok muydu? Kim getirdi terörü, terör yeni mi geldi? 30-40 yıl önce terör yok muydu? Ben kırk yaşındayım. 40 yıldır Türkiye de terör devam ediyor. Bir sürü iktidar değişti. Yoksa Türkiye de o günlerde 30000 den fazla vatan evladı kalp krizinden mi öldüydü? Bırakalım kardeşlerim bu işleri...

Ergenekoncuların içerde olduğu düşünüldüğünde ‘Ordusu hapiste olan bir ülke 8500 şehit verdi’ denilebilir. İlk bakışta doğru gibi algılansa da; Ordusu serbestken ki 10 yılda 30000 şehit verdiğimiz, ordusu hapisteyken ki son 10 yılda (son 10 yılındaki zamanında çoğunda da yine dışarıdaydı ordusu yine) 8500 şehit verdiğimiz göz önünde bulundurmak da lazım. Keşke hiç olmasa ve analar hiç ağlamasa...

Ramazan ayında olduğumuz ve iftar sofraları kurulduğu için mi terör oluyor. Şehitler geliyor. 20 yıl önce, 30 yıl önce iftar etmeyenler yok muydu iktidar da? Neden bitirmediler terörü? Bitmezdi terör. Türkiye güçlenmek, ekonomik, sosyal ve siyasal olarak güçlenmek istedikçe terörü daha da azdırmak isteyen ve Türkiye’nin ayağına taş bağlayıp yavaşlatmak isteyen dış servisler hep oldu ve bundan sonra da hep olacaktır.  Bakıldığı zaman Türkiye’nin hep güçlü olduğu dönemlerde, güçlü bir siyasi iradeye sahip olduğumuz dönemlerde terör hep azmıştır.

Şehit analarının ağlamaması için; dünyayı yönetmeye kalkan ve bunun için kan ve gözyaşı dinlemeden her türlü oyunu oynamaya kalkanların oyunlarına ve dönen tekerlerine çomak sokmadığımız, birçok zamanlar olduğu gibi ABD ikna olduysa bizde ikna olduk dediğimiz gibi dersek inanın teröre gerek kalmaz. Eğer ki; terör olayları hızlandıysa ve menderes döneminde ASALA, Özal ve Erdoğan döneminde PKK terörü arttıysa bilin ki İsrail ve ABD başta olmak üzere diğer oyuncuların tekerine çomak sokulmuş demektir. Ülkemizi bölmeden ziyade birinci amaçları bizi kendi sorunlarımızla boğuşur hale, dünya da yaşanan olaylara sözü olamaz hale getirmek ve Türkiye Cumhuriyetini pasifleştirmek asıl hedef. İnsanlık dramlarına bitaraf kalmamızı sağlamaktır. Asıl hedef zulme ve zalime sessiz kalmamızı sağlamaktır

Şehitlere Allah rahmet eylesin... Vatan bekleyen emniyet mensuplarımıza Allah yardım eylesin.


Feyzullah Kırca
Akbaşlar Köyü / Dursunbey 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder