30 Ağustos 2013 Cuma

BAŞBAKANA HALKIN SORULARI

Bu yazımızda sayın başbakana hitaben halkın sorunlarından bir kaçına değinmek istedim. Bu yazımızı, başka sorunları da kapsayan şekilde başbakanımıza Bimer sistemin üzerinden istek ve öneri olarak yazdığımız için, bunların bir kaçının da buradaki köşemizde yayınlanmasında herhangi bir sakınca görmediğimizin bildirmesini isteriz.

Sayın Başbakanım sizi çok seviyorum. Rabbim ülkemizin başından eksik etmesin. Ülkemiz için her şeyin en iyisini yapmaya çalıştığınızdan hiç kuşkum yok, hatta bundan adım gibi de eminim. Düşüncem asla size muhalefet etmek değildir. Halkın ağzında gevelediği, sizin ve hükümetinizin hakkında olumsuz olarak dile getirdikleri bazı konuları bilmenizi istedim. Herhangi bir vatandaş olarak benim de, bazı konulardaki görüş ve düşüncelerimi sizinde bilmenizi istiyorum.

1. Terörle mücadeleden taviz vermeden insan hakları çerçevesinde çözüm arayışlarınızı sonuna kadar destekliyorum. Gördüğüm kadarıyla içinden çıkıp geldiğiniz parti elemanları ve malum iki ana muhalefete gönül verenler bu sorunu çözüp halktan puan almanızdan korkuyorlar. Sanırım onun için gizlilik olmasın da, süreci daha kolay baltalayalım istiyorlar.

2.Hazine arazileri satıldı, hem de öncelik işgal edenlere verilerek, onlarda en azından başkaları da ihaleye girebiliyordu. Ama 2/b ler için aynı şey söz konusu değil. Hem işgal ediyorlar, işgal edilen yerler ellerinden alınmadığına şükretmiyorlar. Birde nerdeyse bedavaya alacaklar. Kul hakkı diye kamuya ait hazine arazisini işgal etmeyenler iki kere cezalandırılıyor.

3.öğretmen vs atamaları torpil sonucu, eş durumu tayinleri sonucu, merkezler de yığılma köy ve mezralarda öğretmen açığı oluşuyor. Garibanları gönderiyorlar köylere, torpili olmayanları gönderiyorlar. Birçok öğretmen ve diğer kamu da görev yapan bazı memurlar işe bile gitmeden para alıyor. Bu eş durumundan mazeret üreterek merkezlerdeki merkezi yığılmaları önlemeniz gerek. Torpili önlemeniz gerek. Eş durumu tayinleri aynı illere yapılsa bile, il içindeki ihtiyaç olan köylere ve mezra ilçelere gidip gelmeliler. Yoksa köyler, mezralar öğretmen açığı, görevli memur açığı çekerken merkezde yığılmalar devam eder.

4. Çiftçinin sorunları hakkında konuşulanları da bilmek istersiniz. Eti vatandaşa ucuza yedirebilmek için ithal etin önü açılıyor. Ama samanı ve yemi ucuzlatmak için zamanında hiç bir şey yapılmadı söylentileri buralarda dolaşmakta. Zamanında saman ithali söylentisi bile yapılsa, saman fiyatları bu kadar artmazdı. Zenginler stok yapıp köylü vatandaşı zor durumda bırakmazdı deniyor. Destek değil, biz hayvancılığın yapılabilmesi için yem ve saman fiyatlarını düşürseler yeter deniyor. Zaten destek birliklere üye olmadan alınmıyor. Devletin verdiği desteğin yarıya yakınını birlikler ve bankalar kesiyor deniyor. Görevli memurlar görevini doğru dürüst yapmıyor çoğu yerde. 40 koyunu olan, haksız yere fazla destek almak için 120 koyun gösteriyor. Ekilen arazilere ne ekildiği ve kaç dönüm olduğu doğru dürüst kontrol edilmiyor, adamına göre hareket ediliyor. Birlikler bilgileri zamanında güncelleyip girmiyor. Bir bakıyorsun adamın kestirdiği ineği Diyarbakır da görünüyor. Bir bakıyorsun denizlide görünüyor. Bunlar destekleme alma girişiminin neticesinde yapılan usulsüzlüklerin neticesi olarak söylenmekte ve dillendirilmektedir.

5..Hayvan kestirmek bile daha masraflı ve zahmetli hale geldi. Kepsut ilçesinde 2- 3 tane mezbaha varken. Dursunbey de doğru dürüst mezbaha yok. Köylü hayvanını kestirebilmek için Dursunbey’e götürecek, akşamı buluyor izinleri alması, ertesi günü Kepsut mezbahasına götürecek. Gitti iki günü ve üstüne dünya kadar araba masrafı. Şahsen benim hayvanım yok, çiftçi de değilim. Ama bunlar halkın sorunları. İlçe yetkilileri sizinle Balıkesir’de görüşmüşler, keşke bunları dile getirselerdi. Sanırım sadece üniversite istemişler. O da lazım tabi…

6.Son olarak; geçenlerde bazı bakanları değiştirdiniz. Halk diyor ki; değişmesi gereken bakan tarım bakanıydı. Kırsal kesimi bitirdi diyorlar.

Sadece bilmesini istediğimiz konuları yazmaya çalıştığımız yazımızın sonunda, başta başbakanımız olmak üzere ülke meselelerine ve halkın sorunlarına kafa yoran herkese selam, saygı ve sevgilerimizle...

Feyzullah Kırca
Akbaşlar Köyü / Dursunbey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder