29 Haziran 2010 Salı

KONUŞARAK YÜRÜMEYEN PEYNİR GEMİSİ

Efendim bölünüyormuşuz. Bölünme tehlikesiyle karşı karşıyaymışız. Harita çizmişler, bizi bölmek için, Türkiye'de kürt devleti kurmak için her şeyi yapıyorlarmış.

Taviz vermeyelim aman yüz verdikçe yüz daha isterler. Belki isterler ama sonuçta vatandaşa halklarını eşit dağıtmazsan, çeteden terörden korumazsan, koruyamazsan, fikrini söyleyeni hak diyenin başını koparmayı politika olarak görürsen, sorununu meselesini halının altına süpürürsen belki de isterler.

İstanbul’daki ya da İzmir’deki Kürt, Laz, Çerkez vs huzur ve güvenliğin olmadığı, ekonomik şartların iyi olmadığı Kürt devleti kursan bile oraya döner mi? Yada bir başka soru Almanya da ve diğer Avrupa ülkelerinde çalışıp ekonomik şartları iyi olan insanlar Türkiye’ye döner mi? Huzur ve rahat, adam gibi yaşam nerdeyse orada yaşamak ister.

Yani bu iş harita çizmekle olmaz, bölünme bekleyenlerin oyunu bozuldu arkadaş. Bölünüyoruz diye bağırmakla bölünme olmaz hiç merak etmesin kimse. Hiçte böyle bir şey beklemesin.

Borun pazarı geçti. Artık yol Niğde yerine birlik ve beraberliğe gider, birileri ısrarla aksini söylemeye çalışsa da. Açılımdan geri adım ve olağan üstü hal istese de yol gider çoklukta birliğe,

Yoklukta birliğe dönüş yok artık. Efendim duymuyor musun bilmem kim ayna vs neler söylüyor?

Duyuyorum, duyuyoruz arkadaş hukuk devletinde yargı da var.

Konuşsun kim konuşacaksa konuşsun. Kimler neler konuştu bu ülke de.

Kimler neler hesap etti yapmak için bu ülke de.

Dilin kemiği yok nasıl olsa. Suç oluşunca adalet işler ben hiç merak etmiyorum.

Balkanlarda Osmanlıya yapılanları ya da orta doğuda Osmanlıya oynanan kalleşliklerden dem vuranlar var, o da ayrı bir muamma aslında. Şimdi Kürt halkına yapılan Türk’e oynanan oyun o zaman da onlarla oynanmış. Bildiğim kadarıyla.

Onlar oyun oynamış, oynuyor, hesaplar yapmış boşa çıkaramamışsak, doğru politikaları değil de bizi karıştırmak ve kötü emelleri olan başta İngilizlerin, Abd ve İsrail,… vs planları doğrultusunda davranmışız. Hala birileri bunu istiyor maalesef. Ezelim başlarını gafillerin demişiz. Demeye devam etmek istiyoruz. Dersek, dersen hala aynı oyunun gafletinde olursan, senden uzaklaşanları daha da uzaklaştırırsın. Kendine düşman edersin. Yargı görevini yapsın, silah alıp kurşun sıkana emniyet güçleri gereğini yapsın. Bırakın gitsinler, öyle böyle deyip göz yummasın. Birileri kötü emelleri için.

600 yıl ya da en azından 500 yıl ülkene ve imparatorluğa sadık kalan balkanlar veya Araplar neden acaba ondan sonra sana düşman oldu. Neden kuyunu kazıp arkadan vurdu.

Rum diyarıyken Osmanlının adaletine sığınan memleketler ve evlatları neden onca zamandan sonra sana düşman olur. Onu düşünürsek. Niçin OHAL olmaması, niçin açılımdan geri adım atılmaması gerektiğini anlarız belki.

Ama gördüğüm kadarıyla dert bu değil, bazılarının derdi nemalarının kesiliyor olması,

Vesayetlerin devam etmesi olduğu gayet açık şekilde görünüyor.

Selamlar canım kardeşlerim.

Feyzullah Kırca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder